Publicerad den

Välkommen till Svenska Nötträd

Kul att du är intresserad av nötträd!

Nu är sommaren snart slut och det är dags att fundera på var du vill plantera nötträd i höst. Vi har några enstaka träd i kruka som går att plantera under sommaren, men det är nästan alltid bättre att ha tålamod och vänta med plantering till november. När bladen trillar av och träden går i vintervila så är det en bra tid att plantera om träden till ett nytt ställe. November och mars brukar vara bäst för trädplantering här i växtzon 1-3. Om du bor längre norrut kan det vara bra att vänta till tjälen släpper på våren.

Ring gärna eller beställ i webbshoppen, så vet du säkert att vi har träd åt dig inför nästa säsong! Du kan också köpa ett presentkort till en vän!

Göran – 0793 559859

Jag älskar matkastanjer. Om du bor i växtzon I-III och har väldränerad mark så kanske du också vill plantera matkastanjer?
Publicerad den

Valnötter

Vi har ett stort sortiment valnötsträd, och mer information kommer under sommaren 2023.

Vi har bland annat de populära ‘Broadview’ och ‘Buccaneer’, men också ovanliga sorter som den jättestora nöten ‘Lange van Lot’ och den smarriga och lättknäckta ‘Germisara’.

Min pappa planterade ett valnötsträd när jag var tio år gammal, på vår villatomt i Trollhättan. Nu har det växt ordentligt och ger hinkvis med valnötter varje år. Det är helt magiskt.

Så, om du har ett skyddat läge, gärna i lerjord eller annan rik mylla, plantera ett valnötsträd och längta efter framtiden!

Valnötsträd trivs i skyddade miljöer, som här i Stadsparken i Laholm.
Publicerad den

Hasselnötter

Hasselnötter är den mest lättodlade nöten i Sverige. Det växer inhemska hasselbuskar med små nötter i hela södra Sverige, särskillt längs vattendrag och i fuktiga marker.

Om du planterar en storfruktig hasselbuske så är det stor chans att du får en fin skörd efter bara några år.

Vi har idag fyra namnsorter i sortimentet: ‘Gunstlebert’, ‘Halles jättenöt’, ‘Webbs Cob’ och ‘Corabel’.

Det är bra för pollineringen och en riklig skörd att plantera flera olika namnsorter.

Här har vi plockat ‘Webbs Cob’ och ‘Halles Jättenöt’. Kan du se att de har olika form?

De smakar också olika.